mandag 1. april 2013

Årets første innlegg!

Etter jul ble jeg ganske lei av å sy, så da begynte jeg å strikke igjen. Greit å kunne variere litt! Her er noe av det jeg har fått strikket så langt i år. Bildene er så som så, har ikke tatt meg tid til å redigere;-)


Til min nyeste niese som ble født i slutten av januar, strikket jeg et babyteppe i havsskummønster. Jeg strikket det i Dale royal alpakka, som er et utrolig deilig og mykt garn! Mønsteret likte jeg kjempegodt, og hvis du har lyst å prøve, finner du det her. Det er ganske enkelt å strikke, men egner seg ikke sammen med tv-titting, lett å gjøre feil da!T.har mast lenge om at hun ville ha en Mummitroll-kjole, så da måtte hun jo få det! Har brukt oppskriften til Marius-selekjolen, og bare byttet ut mønsteret. Garnet jeg brukte her er Lerke fra Dale. Kjempegodt å strikke i! Er ikke så dreven på mønsterstrikk, så det ble litt bølgete nederst, helt til jeg fikk hjelp av bestemor og Barbro. Da lærte jeg å tvinne trådene for hver 3. eller 4. maske, så da gikk det så meget bedre:-)Jeg har kjøpt boken Norsk Småstrikk, og det neste T. valgte seg ut fra den, var Marius-tunikaen. Fargene valgte hun også selv. Jeg har byttet ut rutene med hjerter, så det er vel ikke en helt "ekte" Marius. Jeg har strikket den i et garn fra Spar kjøp som jeg ikke husker navnet på i farten, men kommer ikke til å bruke det mer, syns det ble for hardt og litt stikkete.Er ikke så mye jeg strikker til guttene, de vil ikke ha så mye sånt, men Kvikk lunsj luen måtte prøves! Mønster og oppskrift finner du på Ravelry


I et hefte fra Dale med diverse prinsesse-ting, var det og mønster til en krone. Den skulle syes, men jeg ville heller strikke, så jeg tok utgangspunkt i en kantbord til et teppe, og gjorde om på maskeantallet. La opp 15 masker på pinne 5, og strikket riller frem og tilbake. I begynnelsen av annenhver pinne økte jeg en maske 7 ganger til 22 masker, og strikket så tilsvarende 2 m sammen til 15 masker igjen. Gjorde dette til jeg hadde 6 tagger, og sydde så sammen bak. Har foret med fleece inni og  pyntet taggene med paljetter.

                       
                                 

 Enda en heklet lyslykt. Synest de er så koselige å tenne om kvelden!

6 kommentarer:

 1. Her var det mye flott!! Flinke du :)

  SvarSlett
 2. Så flink du er! Rasande effektiv!

  SvarSlett
 3. Du er jamen produktiv, Lene! :) nydelege ting! ps, du har ordbekreftelse på

  SvarSlett
 4. Tusen takk:-)Lina; tror jeg har klart å slå den av nå:-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for det:-) og ha en fin helg:-)

  SvarSlett