fredag 16. august 2013

Høsten er på vei...Oppskrift på vesketøfler.

Det er straks høst og tid for innekos og varmere klær. Var på besøk hos en skjønn venninne i går, og hadde med en liten høstgave til henne. Heklet lyslykt som jeg synest gir et utrolig lunt og koselig lys, ..og vesketøfler .Disse er kjempeenkle og raske og lage, og så er de skikkelig fine og feminine på foten. Veldig bra alternativ til den klassiske raggsokken:-)

                                             
                 Sånn ser de ut når de er ferdigstrikket,og sånn ser de ut på.


Hvis du har lyst å prøve å lage et par selv, er oppskriften:  Legg opp med DOBBELT GARN 5 m på p.nr.5. Strikk rillestrikk 2 cm. fortsett med rillestrikk men øk nå 1m i beg . av hver pinne til du har 22 m. På neste pinne øker du til 44 m, og fortsetter med vrangbordstrikk (2r, 2vr) 15 cm. Fell på neste pinne ved å strikke to og to sammen til du har 22 m. Strikk rillestrikk og  fell videre 1m i beg av hver pinne til du har 5 m igjen på pinnen. 2 cm rillestrikk og fell av. Sy sammen de smale endene, som blir stroppen over vristen, og sy sammen i sidene.Pynt etter eget ønske. Oppskrift på blomsten har jeg funnet i denne bloggen her.

. Ønsker du oppskrift til barn, finner du den her

9 kommentarer:

 1. For noen nusselige tøfler :) Hadde bare jeg giddet å strikke... Går så treeeigt ;)

  SvarSlett
 2. Tusen takk:) De her går ganske kjapt å strikke, så kanskje du skulle prøvd deg igjen. Du som er så flink å sy får helt sikkert til dette også;))

  SvarSlett
 3. Hvilke garn har du brukt på tøfflene?

  SvarSlett
 4. Søteste tøfler jeg har sett, disse blir julegaver i år!! takk for at du deler med oss andre!

  SvarSlett
 5. Kjempesøte tøfler!! :D Jeg også lurer på hvilket garn du har brukt :)

  SvarSlett
 6. Hvilket garn bruker du?

  SvarSlett
 7. tusen takk:-)Her har jeg brukt dobbel Daletta, men jeg har og strikket de i dobbel babyull. Hvis du bruker garn som passer til pinne 6 og høyere, er det ikke sikkert dere trenger dobbelt, det spørs hvor tykke dere vil ha de:-) Ellers bruker jeg bare restegarn, de er veldig elastiske, men jo tykkere jo bedre å gå på synest jeg:-) Fra størrelse 38 og oppover, ville jeg økt med to masker:-)

  SvarSlett
 8. Kjempesøte tøfler.. :) Jeg har strikket flere par, men har ikke prøvd med dobbelt garn.. Det skal jeg gjøre.. :) Og blomsten ble jo prikken over i'en..:)
  Ha en flott kveld videre..
  Kristin

  SvarSlett
 9. Hei! Lurer på om du har oppskrift på den lykta som ligger øverst ?

  SvarSlett